tirsdag 8. februar 2011

Twist - en gjennomgang av den ekleste biten i posen - BANAN sjokoladen

Twist er skikkelig gamlissjokolade. Twist er også sjokolade som serveres på jobbmøter eller i en skål på disken i f.eks. klesbutikker eller frisørsalonger. Men på privaten er det er ikke akkurat vanlig at det ligger en Twistpose og slenger.




Alt for pent bilde av den vemmeligste biten i posen






Posen inneholder noen gode og mange ekle biter, men den biten som troner på toppen av platået av ekkelhet er Bananbiten. Mange ville nok bare sagt "ja men så la være å spise den da" og ferdig med det. Men nei, ikke jeg, jeg vil heller ta meg den tiden det tar og faktisk dvele lenge og vel over detaljene med denne Twistbiten. Det er verdt å virkelig ta inn over seg hvor ufyselig akkurat denne biten er.


BANAN - for det første har den mørk sjokolade, noe som er skikkelig ekkelt. Mørk sjokolade er grusomt uansett om den er av såkalt høykvalitet eller ei. BANAN kunne vært mye bedre hvis det var melkesjokolade utenpå. I tillegg er sjokoladelaget alt for tykt slik at det blir total overload. Banankremen inni er faktisk ganske god selv om en ikke skulle trodd det.


Denne sjokoladen kan bare spises hvis man er desperat (det er man jo stadig vekk) og da er spise-guidelines følgende: Tygg forsiktig hull på sjokoladeskallet slik at bunnplaten løsner, men unngå at fyllet tyter for mye ut. Før du kaster denne bunnplaten så fort og hardt du kan i søpla, legg merke til hvor unødvendig tykk den er. Skrap av banankremen som delvis henger fast. Kast så bunnplaten i søpla med forakt. Slikk ut bananfyllet i toppskallet. Dette er også en kunst, for det gjelder å ikke være for voldsom. Hvis man ikke tar seg i akt kan fyllet tyte unødvendig mye og man får i tillegg med seg sjokoladefragmenter fra kantene. Hiv det tomme sjokoladeskallet i søpla.


Vet ikke om det egner seg å spise sjokoladen på denne måten hvor som helst, i hvert fall ikke på jobbmøter. Det spørs hvor uhemmet og desperat man er.


Uansett, BANAN har vært inn og ut av Twistposen opp gjennom årene og det tolereres tydeligvis ikke at den blir borte (veldig merkelig!), bare les her:

http://www.dagbladet.no/dinside/2005/12/28/453304.html


Ellers finnes denne informasjonen om BANAN på Wikipedia:

BANAN - Kom i 1967. I 2000 ble den tatt ut av produksjon etter at den kom svært dårlig ut i en markedsundersøkelse i 1999, og endte på 11. (Norge), 12., 13., og 14. (av 14) plass i de fire salgslandene. Dette førte til protester og kampanjer, og i 2006 kom den tilbake, men nå i ny fasong.


Blogglisten






2 kommentarer:

  1. Det er jo den jeg syntes er best!!! Du kan ta de andre, så kan jeg få BANAN!!!!

    SvarSlett
  2. Heller ikke min favoritt, men kjenner veldig mange som synes det, så noe må det jo være med den sjokoladen ;)

    SvarSlett